Zöldszám

Ingyenesen hívható zöldszám
a szatymazi polgármesteri hivatalhoz
06 80 620 012

hívható hivatali időben:
hétfő - csütörtök: 7:30 - 16:00
péntek: 7:30 - 13:30

a polgármesteri hivatal e-amilcíme: pmhivatal@szatymaz.hu

A polgármesteri hivatalban az ügyintézés továbbra is elsősorban telefonon és elektronikus úton történik.

Kivételesen indokolt esetben
személyes ügyintézés május 25-étől az alábbi időpontokban történhet:

hétfőn 8–12 óráig
szerdán 8–16 óráig
pénteken 8–12 óráig

2020. április 14.
 

 Gallyazás a villanyvezetékek nyomvonalán

Szatymaz területén az áramszolgálatató megbízásából a Zöldterület Kezelő Kft. a szabadvezetéki hálózatok nyomvonalán gallyazást végez. Ennek során a vezetékek bioztponsági övezetébe nőtt fákat és ágakat távolítják el.
A munkavégzés időtartama:
2020. szept. 1 - 2021. április 30.
A levágott gallyakat a település belterületéről a levágás után 5 munkanapon belül elszállítják. A külterületen a levágott faágakat a helyszínen hagyják.
2020. szeptember 14.
 

 KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

szatypm.jpg

MEGHÍVÓ

Szatymaz Község Képviselő-testülete 2020. szeptember 17. napján (csütörtök) 14:30 órától
rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár
Szatymaz, Dózsa György utca. 42.


[ Tovább ]
2020. szeptember 11.
 

 Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat pályázatot kíván benyújtani a "Megyei identitás erősítése" című, TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívásra, amelynek célja a Csongrád-Csanád megye egészének és településeinek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése.
A közösségek, helyi partnerség, együttműködés, a civil szféra, illetve általában a közösségi, térségi, megyei identitás, a településhez, térséghez, megyéhez kötődés erősítésre szorul. Ezért fontos a társadalmi aktivitás és együttműködés növelése. A települési, megyei közösségek erősítésében kiemelt szerepet képesek betölteni a célzott közösségi programok, rendezvények, illetve a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat vezetése négy fő prioritást tűzött ki zászlajára a következő időszakra: a hagyomány- és kultúra ápolását, az egészségmegőrzést, a turizmust és a klímavédelmet kiemelt feladatának tekinti.

Tisztelt Válaszadó!
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat ezúton köszöni meg, hogy kérdőívének kitöltésére szán néhány percet, amellyel hozzájárul a projekt hatékony és sikeres tervezéséhez, illetve megvalósításához.
Tájékoztatjuk, hogy a kérdőív kitöltése önkéntes és anoním módon történik.
A kérdőívet az alábbi linkre kattintva találja meg.
>>>
2020. szeptember 08.
 

 Telefonos elérhetőségek

eh_telefonok.jpg

Az alábbi telefonszámokon tudják hívni az egyes rendeléseket:

dr. Szilágyi Katalin (gyermekorvos): +36-30-622-9428
dr. Bandl Erzsébet (fogászat):+36-20-213-1330
Igazné Herkó Mária (védőnő): +36-30-481-0308
Mezeiné Bérczy Sarolta (védőnő): +36-20-242-2823
dr. Lengyel Andrea (háziorvos): +36-20-214-1545
 
Kérem Önöket, hogy megosztásokkal juttassuk el az információt minél több emberhez illetve segítsék a környezetükben levő, internetet nem használó lakosokat!
 
Köszönettel: dr. Lengyel Andrea
 
2020. szeptember 02.
 

 Vasúti gyomirtás

A MÁV Zrt. területi igazgatósága a szatymazi állomáson a vasúti pálya mentén az összes vágányt érintő vegyszeres gyomirtást végez. A gyomirtás a lakott terület közvetlen szomszédságában történik.
A gyomirtás időpontja 2020. szeptember 10.
2020. augusztus 25.
 

 ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS KÖZÉPFOKÚ TANULÓK ÖSZTÖNDÍJ TÁMOGATÁSA

P Á L Y Á Z A T I   F E L H Í V Á S   ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐ TANULÓK ÖSZTÖNDÍJ TÁMOGATÁSA
 
Szatymaz Községi Önkormányzat pályázatot hirdet a tanyán élő, vagy egyéb okból hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok közoktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférésének elősegítése érdekében. 


[ Tovább ]
2020. augusztus 25.
 

 KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

szatypm.jpg
 
MEGHÍVÓ

Szatymaz Község Képviselő-testülete 2020. augusztus 27. napján (csütörtök) 14:30 órától
rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár
Szatymaz, Dózsa György utca. 42.


[ Tovább ]
2020. augusztus 19.
 

 SEGÍTŐ TÁMOGATÁS ÉS MENTORÁLÁS

SEGÍTŐ TÁMOGATÁS ÉS MENTORÁLÁS A TELEPÜLÉS LAKOSAINAK000000.png

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE TÉRSÉGI SZEMLÉLETBEN A MÓRAHALMI JÁRÁSBAN
EFOP-1.5.3-16-2017-00039
 
Megvalósítási helyszínek:
Ásotthalom - Bordány - Domaszék – Mórahalom – Üllés - Ruzsa - Szatymaz
 
Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. környezetük fejlesztése által és saját csoporton/családon belüli együttműködésen alapuló komplex készségfejlesztő programot valósít meg a konzorcium felsorolt településein a helyi sajátosságok figyelembevételével.
Olyan mentor programot dolgoztunk ki, amely a térségben élők számára helyben megbízhatóan nyújt lehetőséget a saját problémák megoldási módjainak közös megtalálására.
Célja: a térségben, elsősorban a nehéz helyzetűek számára, a hétköznapi élethez tartozó élethelyzetekben, mindennapi feladatokban támogatás nyújtása (csoportos és egyéni), valamint kapcsolatok létrehozása; a szolgáltatásokhoz való hozzáférés segítése céljából. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A konzorcium tagjainak nyújtott támogatás: 499 587 521 forint, amely 100 %-os finanszírozásban valósul meg. A projekt megvalósítás időtartama 2018.02.01-től 2021.05.01-ig terjed.
 
Módszereink: támogatás és információ nyújtása, felkészítés, tudás átadás és tudás megosztása. A mentorálási folyamat, a pályázati céloknak megfelelően 3 fő fókuszt emel ki. Ezekre előzetesen protokollok kerültek kidolgozásra, amely a szakértő mentor munkáját készíti elő és könnyíti meg. Ezek a kérdés körök: a család, a munka világa és az egészség.
A program keretében, a hátrányos helyzetű családok és egyének, kaphatnak mentori segítséget a megoldások kidolgozásához. Hátrányos helyzetűnek tartjuk azokat, akik egészségükben, munkaképességükben, élethelyzetükben, életkoruknál fogva aktuálisan, vagy tartósan különböző nehézségekkel küzdenek. A mentorálás nem szolgálja akut helyzetek megoldását, de segít abban, hogy a tartósan fennálló problémákban segítséget kapjon az érintett személy.
Amennyiben segítségre van szüksége, kérem keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:

Móra-Partner Nonprofit Közhasznú Kft.
Telefon: 30/5610039
E-mail: mentor@morahalom.hu
 
 
2020. augusztus 16.
 

 TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

szunyorirtas.jpg
 
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi úton történő szúnyoggyérítések lesznek.
A kezelés pontos időpontja:
 
és augusztus 12-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában.
 
Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 13-14-én ugyanebben az időben kerül elvégzésre. 
 
Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
 
A lakosság részére javasolt intézkedések: A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.  A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
2020. augusztus 06.
 

Oldal:       >>