EFOP-3.9.2-16-2017-00006


accessible.png
Humán Kapacitások Fejlesztése Térségi Szemléletben
a Mórahalmi Járásban
 
 EFOP-3.9.2-16-2017-00006

Megítélt támogatás: 499.949.100 Ft,  ebből Szatymaz Községi Önkormányzat kedvezményezett részére jutó támogatás összege: 26.948.070 Ft
Támogatás intenzitása (%-ban): 100%
Projekt időbeli ütemezése: 2018.01.01-2021.03.31
 
Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt legfőbb célja a területi különbségek és különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok csökkentése a humán közszolgáltatások tekintetében, valamint a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása elsősorban a köznevelés, a felsőoktatás, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területén, a helyi tudástőke gyarapítása érdekében.
A projekt megvalósításával hozzájárulunk a humán közszolgáltatásokban dolgozók képzettségének javításához, ezáltal is fejlesztve az általuk ellátott szolgáltatások minőségét és hatékonyságát. Javítjuk az országosan homogén szolgáltatások átalakítását a kisközösségekre – személyre szabott szolgáltatásokon keresztül -, javítjuk a szegregációt, továbbá célunk a helyi közösségek számára folyamatosan elérhető közszolgáltatások minőségének és tartalmának fejlesztése a jelentkező igények figyelembevételével.
Közvetett célok a nem állami szervezetek ösztönzése a szolgáltatások bevonásába, az állampolgárok bevonása a szolgáltatások tervezésébe.
A projekt keretében többek között ingyenes úszás-oktatást, néptáncot, és mozgásfejlesztő tornát szervezünk a szatymazi óvodásoknak. Szakmai továbbképzéseken vesznek részt az óvodapedagógusok. Az általános iskolások számára iskolán kívüli programokat tartunk, gyárlátogatást szervezünk számukra, eszközbeszerzéssel fejlesztjük az iskolában megvalósuló ökotudatos háziasszonyképzést. Ösztöndíj programot indítottunk a hátrányos helyzetű diákoknak.
 
Konzorciumi partnerek:
- Mórahalom Város Önkormányzata
- Ruzsa Község Önkormányzata
- Ásotthalom Községi Önkormányzat
- Szatymaz Községi Önkormányzat
- Üllés Község Önkormányzata
- Bordány Község Önkormányzata
- Domaszék Községi Önkormányzat
- Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft.